Szerencsére azok, akik minden nap esznek fűszeres ételeket, azt tapasztalhatják, hogy csökkent a cukor utáni sóvárgásuk, ahogy azt Bonnie Taub-Dix bejegyzett dietetikus megjegyezte. "Miután a csípős és fűszeres íz a szánkban van, utána általában nem kívánjuk a süteményeket" - osztotta meg a Women's Healthnek adott beszélgetésében.
Mit ehetsz, hogy megállítsd a cukor utáni sóvárgást? A jó hír: A magas tápanyagtartalmú, egészséges ételek, például a fehérje és a rostok fogyasztása segíthet megelőzni az egészségtelen sóvárgást. Íme néhány olyan étel, amely segíthet kordában tartani a cukor utáni sóvárgást: Az alábbiakban megtalálja a teljes listát a tudományos indokokkal együtt, hogy miért lehetnek hatékonyak.Nem világos azonban, hogy a fűszeres ételek rendszeres fogyasztása hosszú távon csökkenti-e az elhízás vagy a szívroham valószínűségét. A bizonyítékok vegyesek azzal kapcsolatban, hogy a fűszeres ételek növelik vagy csökkentik-e a rák kockázatát.
A csípős és fűszeres ételek csökkentik a gyulladást? A csípős-csípős ételek szintén csökkenthetik a gyulladást. Bizonyított, hogy a kapszaicin segíthet leküzdeni az alacsony fokú gyulladást a bélben - a gyulladás egy olyan típusát, amely összefüggésbe hozható az elhízással. A kapszaicin gyulladáscsökkentő ereje a gyomron túlra is kiterjed.
Bizonyos fűszerek, mint a gyömbér és a fokhagyma, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket számos egészségügyi állapot kezelésére használnak (a Healthline-on keresztül).
Mi történik, ha fűszeres ételeket eszel? Mint kiderült, elég vad dolog történik a szervezeteddel, amikor fűszeres ételeket eszel. A csípős paprikának számos egészségügyi előnye van. Kutatások szerint a kapszaicin, a chilipaprikában található kémiai vegyület, természetes fájdalomcsillapítóként működhet.A cukor utáni sóvárgás rendkívül gyakori, különösen a nők körében. Valójában a nők 97%-a és a férfiak 68%-a számol be arról, hogy valamilyen étel utáni sóvárgást tapasztal, beleértve a cukor utáni sóvárgást is ( 1 ). A cukor utáni sóvárgást tapasztalók erős késztetést éreznek arra, hogy valami édeset egyenek, és nehezen tudják kontrollálni magukat az ételek körül.
Az édesburgonya jó a cukor utáni sóvárgás ellen? Vannak, akiknek azért van cukor utáni sóvárgásuk, mert nem esznek eleget a nap folyamán. Az olyan szénhidrátforrások, mint az édesburgonya, beépítése az étkezéseidbe leküzdheti ezt, mivel kalóriát ad az ételeidhez és kiegyensúlyozottabbá teszi azokat, miközben biztosítja az édes ízt, amire vágysz.
Ha különösen nagy hangsúlyt fektetsz arra, hogy a lehető legtöbbet tedd az immunitásod erősítése érdekében, akkor érdemes megfontolni a fűszeres ételek mindennapos fogyasztását is. "A fűszeres ételek holisztikus immunrendszer-erősítőként ismertek" - árulta el Katie Boyd okleveles táplálkozási szakértő a The Listnek.
Szerencsére a fűszeres ételek mindennapos fogyasztása segíthet a gyulladás megfékezésében. "Ha a fűszereket a salsából és a paprikából szereted, akkor számos jótékony növényi vegyületet fogyasztasz, amelyek csökkenthetik a gyulladást" - mondta Jill Trotman bejegyzett dietetikus a The Listnek.
Az embereknek meg kellene próbálniuk a cukorról a mézre váltani. Az ételfogyasztás túlzott korlátozása a túlevés visszaeséséhez vezethet. Ehelyett a megfelelő ételek megfelelő mennyiségű fogyasztása csökkentheti az éhségérzetet és az étel utáni sóvárgást a nap folyamán. Az ember úgy tudja elnyomni az étvágyát, ha több fehérjét, zsírt és rostot tesz az étkezésébe.
A fűszeres ételek rendszeres fogyasztása számos bizonyított egészségügyi előnnyel jár. LauriPatterson/Getty Images A fűszeres ételek rendszeres fogyasztása a pulzusszám növelése és a test felmelegítése révén fokozhatja az anyagcserét. A fűszeres ételek csökkenthetik a gyulladást a bélben is, megelőzve ezzel a tápcsatorna károsodását, például a fekélyeket.
Ha a fűszeres ételek felszítják az éhség lángját, szerencséd van: a borsos ételek sokkal többet tesznek annál, mint hogy bizsereg a nyelved és izzad a homlokod. Bizonyított, hogy a csípős ételek segíthetnek a fogyásban, fokozhatják a szív egészségét és - meglepetés! Hirdetési szabályzat A Cleveland Clinic egy nonprofit akadémiai egészségügyi központ.
A fűszeres ételektől tovább élsz? A vizsgálat megfigyelésen alapult, így nem mutatta ki, hogy a fűszeres ételek hosszabb életet okoznak, csak azt, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztottak fűszeres ételeket - különösen friss és szárított chilipaprikát tartalmazó ételeket - kisebb valószínűséggel haltak meg a vizsgálati időszak alatt, mint azok, akik ritkábban ettek fűszeres ételeket.
A túl sok fűszeres étel fogyasztása gyomorproblémákat, például görcsöket és fekélyeket okozhat, és a fogyás nem biztos, hogy olyan mértékű lesz, mint remélte. A fűszeres ételek segíthetnek felpörgetni az anyagcserét, de a lehetséges károk és az a tény miatt, hogy a valóban hatékony eredményekhez nagy dózisú kapszaicinre van szükség, ez nem ajánlott módja a fogyásnak.
A gyulladáscsökkentő étrend segíthet a gyulladás megelőzésében? "Bizonyos élelmiszerek és egészségügyi állapotok gyulladást okozhatnak." De az ételek, amelyeket eszünk - és nem iszunk - enyhíthetik, sőt megelőzhetik ezt a gyulladást. Zumpano elmagyarázza a gyulladáscsökkentő étrend egészségügyi előnyeit, valamint azt, hogy hol kezdjük el, mit ne együnk, és hogyan állapíthatjuk meg, hogy működik-e. Kinek érdemes kipróbálnia a gyulladáscsökkentő étrendet?Az olyan szakértők, mint a sürgősségi ellátást nyújtó Dr. Allan Capin, figyelmeztetnek, hogy a rendkívül fűszeres ételek fogyasztása egészségügyi kockázatokkal jár, különösen akkor, ha nem vagy hozzászokva. Elmagyarázza a veszélyeket, és azt, hogyan enyhítheted az égő érzést a szádban, ha túlzásba viszed. Mitől lesz csípős a fűszeres étel? A paprika a kapszaicinből, egy olaj alapú anyagból nyeri a csípősségét.
"Az embereknél ezt többnyire izzadással tesszük." A fűszeres ételek mértékkel történő fogyasztása általában biztonságos azok számára, akiknek nincsenek gyomorproblémáik. Azonban gyulladást okozhat az emésztést segítő területeken, és néha gyomorégéshez, gyomorfájáshoz vagy hasmenéshez vezethet.